Jusić i Tiro, dvije uspješne porodice, majstori trgovine…

Jusić i Tiro, dvije uspješne porodice, majstori trgovine…

14 Marta, 2019 Off By dziho.ba

Za ovosedmično izdanje emisije iz tuđe avlije, tačnije njemačkog grada Minhena, za vas smo pripremili priču o dvije uspješne porodice, porodice Jusić i Tiro. Hajrudin i Adis krenuli su zajedno sa sličnim iskustvima menađera prodaje velikih trgovačkih lanaca i na poslijetku se odlučili na samostalni biznis. Nije bilo nimalo jednostavno, ali uz pomoć voljene osobe i porodice kao vjetar u leđa, sve je mnogo lakše čak i u tuđoj avliji.

Suada i Hajrudin Jusić, porijeklom su sa područja Bratunca u BiH. Od 2015.godine ovaj relativno mladi bračni par ima licencu EDEKA lanca supermarketa. Jedno drugom su najbolji oslonac i desna ruka pomoći u svakom trenutku kada je to potrebno…

Tajana Tiro porijeklom iz Vareša sa svojom porodicom je izbjegla u Minhen za vrijeme ratnih dejstava u BiH. Upisala je fakultet i završila smijer grafičkog dizajna. Danas je udata i sa svojim suprugom Adisom ima troje djece. Adis je bio uposlenik na poziciji menađera veoma poznatog njemačkog lanca trgovina Tengelman. Odlučili su se da pokrenu svoj biznis, da krenu samostalno.

Nakon analize potreba tržišta prostora u kojem su živjeli, shvatili su da je najbolje da otvore pekaru. Danas ih imaju dvije u Minhenu i veoma uspješno posluju…

„U tuđoj avliji sa Osmanom Džihom“ predstavljamo porodicu Jusić i porodicu Tiro. Samo na Hayat TV Plus kanalu, u subotu sa početkom u 20 sati i 45 minuta.