“Od rodbine i prijatelja ostala mu dva žiranta…”

“Od rodbine i prijatelja ostala mu dva žiranta…”

12 Marta, 2019 Off By dziho.ba

Imam jarana koji je dobio neki napad nezadovoljstva. Pojadao mi se neki dan. Kaže, znaš, imam 60 godina a ovo mi se dešava prvi put. Ne znam uopšte šta mi se dešava, ali nešto se dešava.  

Kaže, ustane ujutro sav zlovoljan.  Opet jučer. Sve isto. Išao je kod doktora da pita koliko dugo može trajati ponedeljak, ovaj ga htio poslati na psihijatriju. Rekao doktoru  njemu jedan dan ne prestaje već godinama.

On ti svoju ženu zove Golf dvojka. Ima isto godina, otišo joj motor, sve na njoj rasklimano, a ne mozeš je prodat, samo je možeš u dijelovima na otpad. Kad priča brunda ko da joj je auspuh otišao. Lak joj otpada, a tabani joj došli grubi ko felge.

Punica mu je tranvestit. Kaže ima ga u gaćama većeg od punca.  I izgleda da je ušla u takmičenje s onom japankom od 106 godina što je ušla u Ginisovu knjigu rekorda ko najstarija žena.

Od rodbine i prijatelja ostala su mu dva žiranta: samo se s njima čuje kad ga zovu da pitaju je li uplatio ratu.

Najbolje se osjeća na sahranama: najdraže mu  nekim budalama može reći „da ti je zdravo glava“. Pošto im ne može reći iz čista mira, onda kad neko njihov umre on trkon na shranu.

Ode u wc da pere zube i zaključi da su mu zubi desetkovani. Onda fino uzme makaze i otkine dlačice sa početka i kraja četkice i ostavi samo malo nešto u sredini. Više mu ne treba. Dok pere ostatak zuba, računa koliko bi mu trebalo za protezu.  I zaključi da njegova prosječna plaća njemu dozvoljava da tri godine mora raditi da bi sebi instalirao novi zubni sistem.  Išao kod zubara, cijena da mu postavi most, uredi popravke na putevima u vilici, dogradi niskogradnju …kad mu je zubar rekao cijenu, on zubaru odgovorio: Sačekaj molim te, znači ja moram uvesti akcize na gorivo i povećati PDV u drzavi da bi ti platio te mostove i popravke. Pa bolan, ne ugradjuješ mi Pelješki most.

Onda gleda vijesti na tv. Sve vijesti od prije deset godina. Zvao televiziju u nedelju i pitao: pa dobro ljudi, ovo iz Višegrada je bilo svake godine. Šta je sad tu novo. Puštate vijesti od prošle godine. Neko nas dobro zajebava, kaže. Puštaju nam iste vijesti 20 i više godina. Npr. HE Vranduk se svako malo opet svečano otvara za gradnju.

Išao je opet kod doktora i pitao ga uputnicu da sluh i vid. Pitao ga ovaj razlog a on mu rekao:  Ili sam slijep ili sam gluh, ali oni stalno prave autoput, a njega nigdje nema.

Kaže da sanja čudne snove. Npr. Sanjao je da je izmišljen akcelerator za akcize. Akcelerator znači – ubrzivač. Kod nas će akcize iči na mlazni pogon.

Kad je čuo vijest da je pao etiopijski boeing 737 zvao me da mi kaže: Mi smo srećna zemlja. Mi i nemamo aviona. Pa nam ne mogu pasti.

U Tuzli poceli jesti rizu stapicima nakon sto su kinezi usli u blok 7