Svjetska trka migranata i domaćih: Ko će brže uteći preko granice!

Svjetska trka migranata i domaćih: Ko će brže uteći preko granice!

9 Aprila, 2019 Off By dziho.ba

Ja sam Salko Maknut iz Bihaća. Ja bi da Vam kažem da učim sirijski kako bi pobjegao odavde. Šta je bolan nas samo snašlo: Mi hoćemo da idemo odavde , a sad došli ovi migranti koji hoće da idu odavde i to prije nas. E pa ne može to tako. Mi smo prvi u redu. Oni su došli poslije nas. Ne možeš ti drug moj samo zato što si migrant iz Sirije koji je došao u Bihać prije mene odavde otići. Nije fer.

Ne bunimo se mi što ste vi ovde došli. Već što mislite da imate pravo prvenstva da odete odavde. Ja jučer sreo tri puža na graničnom prelazu kako glavom bez obzira bježe odavde, i to bez pasoša, nije ih primjetila ni granična.

Ja sam zato da se otvori državni prvenstvo u Bježanju odavde izmedju nas i migranata pa ko pobjedi neka pobjegne. Prenos uživo.

Kaže meni moja žena Azemina: Bolan Salko, hajmo se prebuć’ u migrante i bježmo odavde. Šta se bona imam preoblačit: pa mene su preobukli: radio u agrokomercu 20 godina, a onda me preobukli u puža golaća. Im'o platu, sad umjesto plate sad imam samo za kredit ratu, oni privatizirali, mene deradnomjestozirali. Mene su preobukli u međeda i to polarnog: istog sam pola, a je… me ko me stigne.

Kažu da je Bosna zemlja izmedju istoka i zapada. Nije tačno. Bosna je zemlja izmedju plate i rate.

Svaki dan obidjem parkove i ulice. Gledam te migrante. Kako ih nije stid. Oni došli ovdje da bježe odavde. I to preko mene živog.  Ne može to tako.

U Bosni je dženet i džehenem ko par kečeva u pokeru : drago ti, ali shvatiš da si ni tamo ni ovamo.

Kad razmislim, dodje mi da pišem ovim svjetskim novinama da ne pišu da smo mi zemlja izmedju istoka i zapada, već da smo zemlja izmedju trke migranata i domaćih ko će prije preko granice.

Nije mi ništa preostalo već da punici dam kanabisa i da je obučem u migratna i pustim je preko granice. To bi mi jedini odušak bio.

Inače, ako se sjećate, prije rata su postajale Igre bez granica. E pa ljudi moji, danas je Bihać domaćin svjetskog prvenstva Igara bez granica.

Zapisi Salke Maknutog:

Sreća što su pustili ovu 4 G mrežu danas. Osjećam se četiri puta gluplji. Do sad sam plaćao djeci 3 G brzinu interneta, a sad su mi dali dodatno ubrzanje bez realnog uvećanja ličnog dohotka kojeg uopšte i nemam jer sam prezaposleno nezaposlen.

Koja je razlika izmedju žene i excpres lonca? – Skoro nikakava, previše šište, to je teško slušat i uvijek iščekuješ kad će puknut.

Šta je žena za sudoperom?  – CEO manmager čistog posudja.

Šta radi 25.000 migranata u BiH? – Isto što i mi. Hoće da ide dalje za Njemačku.

Koja je sličnost izmedju žene i pedera? – I jedni i druge vole parade.

Šta je zajedničko Bosni i Kini? – Ima nas viška, kako god okreneš.