Uručeno priznanje BiH rukometnoj legendi Velimiru Petkoviću

Uručeno priznanje BiH rukometnoj legendi Velimiru Petkoviću

2 Februara, 2019 Off By dziho.ba

U petak, 01 .februara Osman Džiho sreo se sa rukometnim velikanom, Velimirom Petkovićem. Tom prilikom uručeno mu je priznanje televiziskog serijala „ U tuđoj avliji sa Osmanom Džihom“, a za najličnost godine kao rukometna legenda, za njegov nesebičan i veliki doprinos u domenu ovog sporta.

“ Veoma mi je drago da sam se našao u društvu sa ovim ličnostima, znam sve koje su osobe iz Bosne i Hercegovine dobile ovakvo priznanje. Trudit ću se da nastavim ovim putem, da ostanem među tim ličnostima, da se još u budućnosti sretnemo i pričamo o tako lijepim stvarima kao što su naši uspjesi u tuđim avlijama.”

Ovo priznanje je Velimiru, zajedno sa jos 11 drugih velikana “tuđe avlije”, dodijeljeno prilikom proslave osme godišnjice emitovanja ovog televizijskog projekta. Velimir tada nije mogao prisustvovati dodjeli zbog priprema sa svojim klubom u Kataru.

Velimir Petković rukometni je stručnjak koji je tokom svoje karijere sa uspjehom igrao nekoliko finala KUP takmičenja. Sa Banjalučkim Borcem je 1991. osvojio Kup IHF, a kao trener sa Veclarom je osvojio Kup Njemačke 2001. godine, dok je dva puta vodio Friš auf Gepingen do trofeja Kupa EHF 2011. i 2012.

godine. U protekloj 2018.godini ovaj Kup osvojio je sa “Berlinskim Lisicama”. Velimir Petković počasni je građanin dva njemačka grada, Veclara i Gepingena kao I dobitnik priznanja “Zlatni grb grada Banja Luke” 2018.godine. Aktuelni je rukometni trener “Berlinskih Lisica”.

Kompletnu emisiju ” U tuđoj avliji sa Velimirom Petkovićem” možete pogledati na našem Youtube kanalu…