Dragan Čović i HNS smislili genijalan plan: Evo kako će spasiti bh ekonomiju

Dragan Čović i HNS smislili genijalan plan: Evo kako će spasiti bh ekonomiju

7 Januara, 2019 0 By dziho.ba

Odluka albanskih vlasti da zatvori kladionice dala je Draganu Čoviću povod za njegovu ideju stoljeća: Naime, Čović je jučer organizovao sastanak HNS-a na kojem je donesena odluka da se BiH pretvori u državu kladioničarskog turizma. Turističke agencije organizovaće konvoje autobusa koji će dovoziti albanske turiste u klaedionice širom BiH kako bi ljudi mogli normalno da se klade. Velika je to prilika za razvoj turizma, smatra Čović koji je zabrinut ugrožavanjem demokratije u Albaniji uputio pismo albanskom predsjedniku u kojem, izmedju ostalog, kaže:

„Činom zatvaranja kladionica unijeli ste nemir u region i narušili osnovne principe demokratije i osnovno ljudsko pravo: pravo da mu se lukavo uzme novac iz džepa, pravo da se gubi teško stečeni novac. Na žalost, znam da i kod nas neki imaju takve primisli, ali sad bar znamo da ćemo se boriti da nikad ne postanemo Albanija. Još jednom ističem svoju zabrinutost zbog činjenice da Hrvati koji se slučajno nadju u Albaniji, neće moći gubiti svoj novac u kladionicama, a to neka vam služi na čast. Ja ostajem u uvjerenju da nikad neću dozvoliti da bilo ko zabrani hrvatskom narodu u BiH da konstutitivno gubi svoj novac.“

Lako je Albaniji bilo zabraniti kladjenje i zatvoriti hiljade kladionica. Nije u njih Dragan Čović na vlasti već dvadeset godina.

Naša zemlja je po nečem jedinstvena na svijetu: Nevidjene budalaštine u nas su sve vidljivije.

Umro legendarni Giga. E sad definitivno znamo da ne trebamo više čekati bolji život.

Nakon bezkontaktnih leća izmišljena beskontaktna plata. Ne moraš je ni dobiti, a ako je i dobiješ banke ti je poskidaju s računa prije nego što s njom stupiš u kontakt.

Popis stanovništva je pokazao da smo mi zemlja bez stanovništva ali sa 4 miliona turista. Valjda zato niko nikog ne razumije.

Samo lopovi u BiH profesionalno obavljaju svoj posao. Pa vi recite da korupcija nema dobre strane.

Nažalost, puno je djece u BiH sa posebnim potrebama: Samsung S9 + od 1250 maraka.

U javnoj kuhinji priredjen svečani ručak onima kojima je svaki oblik ručka svečani.

Kad državu vode oni koji nisu redovno već vanredno završavali fakultete, nije ni čudo što nam je država pred vanrednim stanjem.

Radnicima pred otkazom država će plaćati pilotski kurs – da nauče letiti s posla.

Samo u ovoj državi cijene rastu brže od djece.

Niko više ne štrajkuje glađu. Novi trend će biti štrajk prejedanjem. …npr. rudari Kreke počeli štrajk prejedanjem sarmom i teletinom.

Dobio sam potvrdu iz Elektroprivrede da sam genijalac: ovoliki račun za struju može da plati samo Bill Gates. Hvala im na visokom mišljenju o meni.

Nakon što smo izradili strategiju razvoja, došli smo do zaključka da trebamo finansirati izradu taktike za sprovodjenje strategije razvoja.