NE PROPUSTITE!!! U tuđoj avliji – Šimo Ešić

NE PROPUSTITE!!! U tuđoj avliji – Šimo Ešić

25 Februara, 2019 Off By dziho.ba

Svake subote samo na Hayat TV Plus kanalu sa početkom u 20:45, ne propustite pogledati najgledaniju emisiju o širom svijeta uspješnim Bosancima i Hercegovcima. Za ovo izdanje pripremili smo vam razgovor sa jednim od najistaknutijih BiH književnika.

Šimo Ešić je bosanskohercegovački pjesnik za djecu, dramski pisac, pripovjedač i novinar. Njegova djela su obavezan dio školskih lektira i prevedena su na nekoliko svjetskih jezika. Ešić je osnivač nekoliko izdavačkih kuća u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj. Od 1990. godine radi kao slobodni umjetnik, živi u Tuzli i Njemačkoj. Ešić je od 1975. godine radio kao novinar Radio Tuzle, a od 1976. do 1988. je bio novinar na radio-televiziji Sarajevo. Radio je i kao urednik u izdavačkoj kući “Univerzal” u Tuzli.

Cijeli svoj život posvetio je djeci i radu s djecom, a svojim književnim djelom i kulturnim angažmanom godinama doprinosi razvoju i afirmaciji dječje književnosti u BiH i regiji.

Napisao je i objavio 24 svoje knjige. U Bosni i Hercegovini i Njemačkoj je osnovao nekoliko izdavačkih kuća: “Bambi”, “Bosanska riječ – Das Bosnische Wort” i “Drugari”.