Rahat lokum iz BiH taži posao njegovatelja u Njemačkoj

Rahat lokum iz BiH taži posao njegovatelja u Njemačkoj

1 Aprila, 2019 Off By dziho.ba

Prvi april je idealan dan kad se može mnogo toga slavati. Prvoaprilska šala nam traje cijelu godinu, pa bi cijelu godinu mogli proglasiti danom šale.

Šale se s nama.

Penzioneru je prvoaprilska šala svaki put dobije penzije;  s njima se već godinama šale pri podjeli penzija. Prvaprilska šala ali idealna jest da živiš od penzije od 360 KM.

Danas je prvi april. Dan sam počeo odlaskom u kopirnicu. Zamolio sam ih da mi novačnicu od 200 KM iskopiraju u koloru u 100 primjeraka, pa sam ih sam svojeručno  izrezao da platim manje u kopirnici, a onda sam ih stavio u novčanik, vratio se kući i svečano pred ženom izvukao novčanik iz džepa i dao joj 20 000 KM. Iskoprianih.

Malo je pala u nesvijest. A kad se pridigla uz čašu šećera i vode, rekao sam joj – aprilili. Iskopirano, bona, ne sekiraj se, nećeš ti te love vidjet dok mi ne isplate tvoje životno osiguranje, a pogotovo nećeš ni tad.

Poslije sam otišao na mezar rahmetli babe. Proučio sam mu fatihu i rekao kako mi  je plata 5000 KM.

Onda sam pozvao djecu, sve troje, i dao im po jednu od onih 200 KM kopiranih. I zamolio ih da ne smiju ništa reći mami, da obećaju da će to staviti na štednju, a kad su obećali dao sam im iskopiranih po 1400 KM da sebi kupe nove Iphone. Joj kako su radosni bili.

Poslije toga sam ušao u piljaru gdje moja žena kupuje na crtu deset dana prije plate, izvadio kopirane novčanice od 200 KM i rekao da im je to poslala moja žena i da ja sa tim nemam nikakve veze. Neka nju zove policija zbog falsifikata.-

Potom sam sjeo u auto, golf trojka, odvezao je do jednog poznanika, posudio od njega džip,  i vozio ga kroz grad 120 na sat da me policija zaustavi. Kad su me zaustavili i počeli peglati, izvadio sam njima dvojici dvije kopirane novčanice od 200 KM i dao im da pojedu burek.

Poslije toga, naravno, nisam smio zaboraviti punicu. Kupio sam, ali zaista, 20 deka kafe i kilo kocke šećera, i otišao do nje, popio fildžan kafe, i na odlasku joj tutnuo u džep iskopiranih 3000 KM. Ona problijedi. Ja joj rekoh: Neka bona, nisi ti meni tako mrska, neka imaš da popoiješ kafu sa svojim rahmet društvom  i za dženaze, nek ti se nadje pod jastukom a i da imaš još ako ti nešto zatreba. Za fitnes ili depilaciju ili tako nešto.

Onda sam čitao novine. Nisam se iznenadio kad sam se pročitao da su naučnici naučili majmune da koriste novac. Jedino što sam poželio u tom trenutku jest da pozovu ove naše majmune da ih nauče da koriste novac u ispravne svrhe.

Samo prije desetak dana BiH je imala jednu preuranjenu aprilsku šalu. Opet nestalo citostatika za oboljele od raka jer je proveduralno propao tender o nabavci. Oboljeli od raka baš su se valjali od smijeha toj preuranjenoj prvpaprilskoj šali.

Onda sam pokrenuo incijativu: Političari u BiH da proglase svoju svoju djecu – djecom sa posebnim potrebama: moraju imati BMW džip, 2 stana od 100 m2, tri četiri kupljene fakultetske diplome i još puno toga.

Na kraju:

Šta bi sve u BiH trebalo obilježavati prvog aprila

–          Dan poštenih političara

–          Dan penzionerskog rahatluka

–          Dan kad žene mrzovoljno ne kuhaju

–          Dan kad se ne kuka

–          Dan kad se iz udruženja amputiraca poručuje: Sve se udaraj nogom u guzicu

–          Dan veličanja minimalne plaće

–          Dan korištenja bonskih ovlasti Viskog predstavnika

–          Dan obaveznog povećanja plaća u BiH